Till startidan  

Björnlycka i Orsa Rovdjurspark

Björnhonan Losa får ungar för femte gången
 

Det är Losa som är årets björnmamma i Orsa Rovdjurspark. Den 8 januari födde hon björnungar för femte gången sedan hon kom till parken. Av pipljuden låter det som fler än en liten nalle, och personalen tycker sig ha sett två små ungar klättra på henne både genom webkameran och när de varit inne i idebyggnaden för att titta till henne och de små. Pappa till underverken är avelshannen Norbert, som Losa gick tillsammans med under sommaren.

Ungarna har inte fått fastställda kön än, men namnen kommer att börja på bokstaven H, som är årets bokstav i Orsa Rovdjurspark. Losa är vildfödd år 2002 från Los nordost om Orsaskogarna och det är femte gången hon får ungar sedan hon flytade in i parken.

Det planeras ett traditionsenligt Björnungesläpp längre fram i vår då det smällt undan lite snö och ungarna vuxit till sig och är redo att komma ut ur idet med sin mamma. Nu är de väldigt små och ligger mest och sover och diar sin mamma. Håll utkik på Orsa Rovdjursparks hemsida och facebooksida för att hålla koll på när det blir dags för Björnungesläpp.

klicka här för webkamera i björnidet: 

Högupplösta pressbilder på Losa finns här:


För mer information kontakta gärna:
Pernilla Thalin, Orsa Rovdjurspark, tfn 0708-40 49 16, pernilla.thalin@orsagronklitt.se

Om Orsa Rovdjurspark
Orsa Rovdjurspark är 325 000 kvm och ligger i Grönklitt, det är Europas största Rovdjurspark. Det här är ingen vanlig djurpark, utan en unik anläggning med stora hägn för djuren i en naturlig miljö. Här lever skandinavisk brunbjörn, varg, lo, berguv och järv sida vid sida. I parken finns ett 10-tal björnar. Här finns även brunbjörnsunderarterna Kamtjatkabjörn och Kodiakbjörn. På Tigerberget regerar våra Amurtigrar (populärt kallade Sibiriska tigrar). Parken har även världens största Isbjörnsanläggning, Polar World, här kan du se isbjörnarna i en världsunik anläggning. Leopard Center, med både persisk leopard och snöleopard, mäktiga katter med imponerande balans och smidighet! Orsa Rovdjurspark är öppen alla dagar året runt.

Kontakt

Bokning: 0772-280 100
Växel: 0250-462 00
E-post:info@gronklittsgruppen.se
Besöksadress: Timmervägen 1
794 32 Orsa